18 Şubat 2010 Perşembe

Şiir ve Öykü Yarışmasında Birinciye 350 Bin Tl Verilecek


Hacıbektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kapsamında Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen "Öykü" ve "Şiir" Yarışmalarının, 2010 Yılı Kriterleri Belli Oldu. "Düşünce Karanlığına Işık Tutanlara Ne Mutlu" Konu Başlığı Altında Düzenlenecek Yarışmada Birinciye 350 Bin Tl Ödül Verilecek.


Hacıbektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen "öykü" ve "şiir" yarışmalarının, 2010 yılı kriterleri belli oldu. "düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu" konu başlığı altında düzenlenecek yarışmada birinciye 350 bin TL ödül verilecek.
Hacıbektaş Belediye Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, 16- 18 Ağustos 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 47. Ulusal, 21. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "hece vezni ve serbest vezin dallarında şiir yarışmaları" ile "öykü yarışması"na katılım şartları belli oldu.

Hacıbektaş Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, etkinlikler çerçevesinde yapılan şiir yarışmaları hece ve serbest vezin dallarında yapılacak. Yarışma şartlarına göre, katılan şiirlerin hiçbiri yayınlanmamış olacak. Bir şair en fazla üç şiirle katılabilecek. Yarışmacılar şiirlerinde açık isim ve mahlaslarını kullanmayıp rumuz kullanacaklar. Şiirler, bir zarfın içine konarak elden veya posta ile en geç 25 Haziran 2010 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesi'ne teslim edilecek.

Teslim edilmiş şiir zarfları 11 Temmuz 2009 tarihine kadar jüri üyelerine bir tutanakla teslim edilecek. Jüri değerlendirmesini yaparak şiirlerle rumuzları yazılı tutanağı 02 Ağustos 2010 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesine teslim edecek. Yarışmanın sonucu www.hacibektas.bel.tr internet adresinden duyurulacak.

Yarışmalarda ödül olarak birinci olan 350 bin TL, ikinciye 250 bin TL, üçüncüye ise 200 bin TL verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder