14 Kasım 2009 Cumartesi

6 Kasımda vizyona giren filmler:

Coco Avant Chanel / Coco Chanel’den önce

Yönetmen: Anne FONTAİNE

Oyuncular: Audrey TAUTOU, Benoıt POELVOORDE, Alessandro NİVOLA, Marie GİLLAİN

Süre: 105 Dakika

Özet: Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat.Gerçek adıGabriella Chanel olan Coco Chanel'in Paris'e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitler.

Aşk Geliyorum Demez

Yönetmen: Murat ŞEKER

Oyuncular: Bergüzar Korel, Tolgahan SAYIŞMAN, Zeki ALASYA, Altan

ERKEKLİ, Altan GÖRDÜM, Yılmaz Gruda

Süre: 95 Dakika

Özet: “Aşk Geliyorum Demez” filmi, Mahmutpaşa’da bir han esnafının hikay

esini anlatır. Tolgahan Sayışman (Ali) handaki esnaflardan birinin oğludur. Ali, oldukça yakışıklı ve çapkın bir delikanlıdır. Bergüzar Korel (Gözde) ise esnafın çalıştığı hanı satın alan zengin müteahhidin, yardımsever, doğaya ve hayvanlara düşkün kızıdır. Müteahhit, esnafın çalıştığı hanı satın alır ve orayı yıkıp alışveriş merkezi yapmaya karar verir. Han esnafının bir an önce hanı boşaltmasını isteyince esnaf birleşerek bir plan yapar ve Ali’den Gözde’yi etkileyerek hanı kurtarmasını ister. Bir yardım gecesinde tanışan Ali ve Gözde birbirlerinden çok etkilenirler. Esnafında yardımıyla yapılan planlarla komik ve romantik bir hikaye başlar.

Kıskanmak

Yönetmen: Zeki DEMİRKUBUZ

Oyuncular:Nergis ÖZTÜRK, Serhat TUTUMLUER, Berrak TÜZÜNATAÇ, Hasibe EREN

Süre:97 Dakika

Özet: Kıskanmak, 1930′larda Zonguldak’ta geçiyor. Film, çirkin olan Seniha’nın güzel yengesi Mükerrem’e karşı hissettiği kıskançlık duygusu üzerine kurulu. Filmde, bir adamın iki kadın arasındaki anlaşmazlık karşısında nasıl kalakaldığı da gözler önüne seriliyor.

Mezuniyet

Yönetmen:Doga Can ANAFARTA

Oyuncular:Haldun BOYSAN, Murat EVGİN, Aykut ORAY, Nadide ÇELİKKAN, Gül GÖLGE, Billur KALKAVAN

Özet: Yakın dostları Polat'ın bir yıl önceki intiharını atlatamayan Umut ve arkadaşları yıllardır bekledikleri mezuniyet gecesine hazırlanmaktadır. Akın Polat’ın ölümünü atlatamamıştır ve bu yüzden kız arkadaşı İpek’ten uzaklaşmıştır. Sarp lise sonrası askere gitmeye karar vermiştir ancak bu kararı kız arkadaşı Deniz ile sorunlar doğmuştur , Metin’in ise tek amacı mezuniyet gecesi kız arkadaşı ile ilk defa berarber olabilmektir.Aynı lisede ‘İnek Tayfa’ olarak bilinen Kemal, Serdar,Halil ve Murat beraber İzmir de okumaya karar vermiştir, bu gece onlar için herkese bir veda aynı zamanda yıllardır açılamadıkları kızlara, yaşayamadıkları heyecanları tatma şansıdır. Okulda hiç arkadaşı olmayan Efe ise Ablasının zoruyla babasından kaçar ve mezuniyet gecesine doğru yol alır. Aynı gece daha fakir bir mahallede Selim Aykut’u babasının arabasını çalması için zorlar ve Aykut için hayal edemeyeceğibir gece başlar. İşin içine uyuşturucu ve kavgaların girmesi ile iş çok geçmeden çığırından çıkar. Kader bu gece yirmi iki kişinin yollarını dönüşü olmayan bir şekilde birleşecektir.

İncir Çekirdeği


Yönetmen: Selda ÇİÇEK


Oyuncular: Özgü NAMAL, Derya DURMAZ, Sevinç EROL, Nalan BAŞARAN


Süre: 1 Saat 22 Dakika


Özet: Başrollerini Özgü Namal ve Derya Durmaz 'ın oynadığı film Mardinli bir ailenin bir gününü konu alır. Yedi yıl önce, ailenin askerden gelen oğlu Celil (Halil Yomak), gittikleri piknik sırasında mayına basarak ölür. Kendini sorumlu hisseden ablası Delal de (Makbule Sitare Akbaş) bir süre sonra intihar edecektir. Heda (Özgü Namal) ölen ablasının kocası Nazif'le (Barış Çakmak) evlendirilmiş ve onların küçük kızları Suham'a (Semanur Dönmez) annelik etmektedir. Film, insan yaşamının değersizliğini incir çekirdeği metaforu ile sorgular.


District 9 / Yasak Bölge 9


Yönetmen: Nell

BLOMKAMPOyuncular: Sharlto COPLEY, Jason COPE, Nathalie BOLT, Sylvaine STRİKE


Süre: 112 Dakika


Özet: Yapımcılığını Peter Jackson’ın yaptığı ve yönetmen koltuğunda Neill Blomkamp‘ın bulunduğu District 9 (9. Bölge) bilim-kurgu tarzında bir yapım. Dünyamıza yaklaşık 30 yıl önce gelen uzaylılar Güney Afrika’da etrafı çevrili, sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı bir bölgede yaşamaya zorlanmaktadır. Multi National United isminde çok güçlü bir şirket bu uzaylıları çok zor şartlar altında adeta birer köle gibi çalıştırmaktadır. Ancak uzaylıların farklı bölgelere doğru yönelmeye başlamasıyla birlikte işler kontrolden çıkacaktır…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder