3 Aralık 2009 Perşembe

Mozilla Firefox, Internet Explorer'ı solladı!!

Özgür tarayıcı Firefox, ezeli rakibi Internet Explorer'a karşı büyük bir zafer elde etti!

Uzun bir süredir gölgesiydi ve artık zamanı geldi: Güncel bir araştırmaya göre Almanya'da ilk kez Mozilla Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha fazla.

Pazar araştırma firması Fittkau & Maaß'ın güncel araştırmasına göre şu sıralar Firefox'un Almanya'daki pazar payı yüzde 45,6'ya yükseldi ve böylece özgür tarayıcı, farklı Internet Explorer sürümlerinin pazar paylarının toplamının (yüzde 44,4) önüne geçti. Internet Explorer sürümleri teker teker incelendiğinde ise durum daha da belirginleşiyor. Firefox 3'ün yüzde 44,2'lik pazar payına karşın IE 8 ve IE 7'nin pazar payları sırasıyla yüzde 25,5 ve yüzde 11,8. Internet Explorer 6 ise sadece yüzde 7,2 pazar payı ile artık yüzde 10 sınırını dahi geçemiyor.

Yüzde 10'luk sınıra diğer alternatif tarayıcılar olan Safari, Opera ve Google Chrome ulaşıyor. Safari'nin Windows sürümünün de olmasına rağmen Apple tarayıcısının Almanya'daki toplam pazar payı, bilgisayar pazarındaki Apple PC'lerin oranını geçemiyor. İlginç bir diğer sonuç ise Chrome'un pazar payının Opera'dan daha düşük olması oldu.


+02 Aralık 2009 Çarşamba, 11:20
CHIP Online

Kaynak: VeTeknoloji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder